Fluffiga quinoapannkakor med smak av kardemumma, serverade med rabarberkompott och getost
Häromveckan fick jag plocka första härliga knippen rabarber hemma hos mamma och pappa. Det gjorde jag genast en god kompott av som jag serverade på kardemummapannkakor tillsammans med getost.
Ingredienser 5-6 pannkakor
2 msk chiafrön
1/2 dl quinoamjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 krm örtsalt
1/2 krm äkta vaniljpulver
3/4 tsk nystött kardemumma
1 dl valfri mjölk
2 ägg
Kokoslja att steka i
Getost att servera till pannkakorna
Ingredienser ca 180 g rabarberkompott
ca 180 g rabarber, skalad och grovhackad
1/2 krm äkta vaniljpulver
1/2 tsk färsk riven ingefära, kan uteslutas
Sötning efter behag, jag hade ca 10 droppar stevia sweet drops och 1 tsk agave sirap
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna. Blanda därefter i mjölk och ägg. Låt stå och dra i 20 minuter.
2. Under tiden kokar du på svag värme ihop samtliga ingredienser till rabarberkompotten, det tar cirka 10-15 minuter. Häll upp i en ren glasburk och låt svalna och sätta sig.
3. När pannkakssmeten blivit krämig lägger du en klick kokosolja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het och sänk sedan till medelvärme. stek pannkakorna gyllenbruna på varje sida.
4. Servera pannkakorna med rabarberkompotten och eventuellt med någon bit getost.
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan nötter.