Inlägget innehåller reklamlänkar till Green Little Heart, Naturligt Snygg och Natura Siberica. 

 

Ekologiskt läppbalsam. I vinter/vår har jag testat dessa fyra läppbalsam baserade på helt naturliga ingredienser – och har en tydlig favorit!

 

Melvita, Smoothing Lip Balm, 75 kronor. Underbart! Nästan lika bra som det andra läppbalsamet från Melvita som jag älskar. Doftar typ fruktigt godis – underbart! Rosa och med röd kork – vilket gör att man lätt hittar det i kaoset i handväskan. Glider smidigt ut på läpparna, som genast mjukgörs. Ceratet är lagomt mjukt, och känns som att det verkligen fäster på läpparna och sitter kvar ett tag. Och framhör allt håller det läpparna mjuka och återfuktade länge. Jag misstänker att det är kombinationen av bivax och ekologiska oljor som gör att detta passar mig så bra och känns så behagligt. Betyg: 5/5. 

 

Laboratoires de Biarritz, Reparative Lip Care, 15 ml, 120 kronor. Fin tub med en härlig småseg gucka som man enkelt trycker ut. Den är typ doftlös, och känns mycket bra på läpparna. Innehåller extra vårdande ingredienser från alger som ska hjälpa till att bygga upp huden och lindra irritation. Och den känns både mild och reparerande, och trots att den innehåller ricinolja, så kliar den inte i min hals särskilt mycket. Håller läpparna mjuka och återfuktade länge, man behöver inte hålla på att applicera nytt hela tiden. Gillar! Betyg: 4,5/5. 

 

Kure Bazaar,  Lip Balm Naturelle, 349 kronor.   Otroligt snygg och lyxig hylsa, precis som Kure Bazaars övriga läppstift. (Det kommer dessutom med ett fodral i denimtyg och i en hård ytterkartong!) Har en trevlig mild och söt doft, ceratet har en aprikosaktig färg, men det är liksom genomskinligt. Glider bra ut på läpparna, inte för blött, men inte heller för segt. Känns inledningsvis mjukgörande och behagligt på läpparna, men tyvärr håller den inte riktigt den där återfuktande känslan som jag är ute efter. Betyg: 4/5. 

 

Organic Shop, Lip Balm, SPF 15, ca 70 kronor.  Smidig förpackning med ett balm som har solskydd – smart! Lätt att applicera, glider ut bra och det känns riktigt bra och behagligt på läpparna inledningsvis. Men tyvärr håller den inte läpparna fuktade så länge som jag skulle önska, det blir liksom torrt snart igen. Jag misstänker att det blir så för att den innehåller vatten. Doftar gott, och har ett bra pris. Betyg: 3,5/5.