Inlägget innehåller reklamlänkar till Eteritique, Green Little Heart, Bodystore & Marina Miracle. 

 

Ekologiska läppbalsam. Jag älskar att ha ett läppcerat i väskan och även på nattduksbordet. Här är en riktigt fin kvartett av naturligt baserade läppbalsam som jag har testat – alla med toppbetyg!

 

Neals Yard Remedies, Organic Lip Formula, 125 kronor.  Berikat med sheasmör och nyponfröolja, har en mjuk och smidig formula, och det glider lätt och härligt ut på läpparna. Jag är ibland känslig för ricinolja, (får kli i halsen av det) och i detta fallet märker jag av det ibland. Men för det mesta känns detta läppbalsam bara mjukt, återfuktande och smidigt på läpparna. Håller dessutom läpparna mjuka länge, så man behöver inte hålla på att applicera nytt. Har en mild doft av “naturlighet”. Riktigt fint läppbalsam. Betyg: 5/5. 

 

Melvita, Softening Lip Balm, 75 kronor.  Den här färgglada förpackningen blir man dels glad av och dels är den enkelt att hitta i väskan just tack vare färgen. Det är ett underbart cerat; mjukt, följsamt och stannar kvar länge på läpparna. Har en söt doft av aprikos som gör det ännu trevligare att använda. Ecocert-certifierat med en praktisk hylsa som man skruvar upp. Mjukgör verkligen läpparna, skyddar dem från att bli torra och håller dem mjuka länge. Suveränt! Kommer definitivt köpa igen! Betyg: 5/5.  

 

Loelle, Lip Balm, Grape, 99 kronor.  Den här hylsan är nedbrytbar, vilket uppskattas och den är lätt att använda (en del produkter i papp är lite krångliga tycker jag). Själva läppbalsamet är fast, gult i färgen och lätt att applicera, glider bra ut på läpparna med helt rätt känsla: inte för glansigt och oljigt/blött och inte för torrt och stramt. Det doftar av naturliga oljor, kanske en hint av kakaosmör (?) och sen en lite friskare doft av druvor. Inte min favoritdoft, men ändå trevlig. Och även detta är kanon på läpparna! Håller dem mjuka och återfuktade länge, man behöver inte känna sig torr, och behöver inte applicera ceratet om och om igen. Betyg: 4,5/5. 

 

Marina Miracle, One & Only Lip Balm, 149 kronor.  Det här läppbalsamet är så härligt! Det är som en fast salva, krämigt och “fett” utan att det är oljigt, har bra glid och fäster också bra på läpparna. Doftar fint av vanilj och även lite “oljor” och det känns genast vårdande, mjukgörande och håller också fukt i huden. De lovar själva att detta är så drygt att det kommer att hålla i flera månader, och det kan nog stämma. Man behöver knappast applicera mer än ett par gånger om dagen. Det håller vad det lovar! Detta vann Organic Beauty Awards i år, och jag håller helt med – det är en vinnare! Betyg: 5/5.