Morgon: 

• Ansiktstvätt. Varje morgon tvättar jag av ansiktet med enbart vatten.

• Ansiktsvatten. Sen sprayar jag mig med ett återfuktande ansiktsvatten. Just nu detta. 

• Ansiktsolja. Nu under vintern har jag alltid ansiktsolja, och applicerar ca 2 droppar på min FUKTADE hud – aldrig ansiktsolja på torr hud. Just nu denna grymma olja.

• Ansiktskräm. Sen väntar jag någon minut och känner efter om huden behöver mer fukt eller fett och då tillsätter jag en ansiktskräm. Just nu denna lyxiga. 

• Ögonkräm. Sen duttar jag med mitt ringfinger på lite ögonkräm på området under ögat på själva skallbenet. Just nu denna. 

• Foundation/BB Cream. Jo, ekologisk foundation eller BB Cream ingår i min dagliga hudvårdsrutin – och det borde den göra för alla som bor i storstad. Foundation/BB Cream som är ekologiska innehåller allt som oftast titandioxid som fungerar som ett bra skydd för huden. Dessutom är de ofta matade med olika vårdande oljor och dessa bidrar med fukt till huden. Ett snyggt sätt att vårda huden lite extra!

foundations_ekologiska

Här ser ni några av de ekologiska foundations jag använder just nu:  Biomineral Healthy Glow Foundation från Estelle & Thild, Foundation Warm från Maria Åkerberg, Moisture Rich Fluid Foundation från Nvey Eco och Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation från Juice Beauty.

 

Kvällen:

• Ansiktstvätt. Jag varvar mellan olika typer av rengöringar, lite beroende på hur huden mår. Ibland vill jag ha ordentlig rengöring med olja först och sen följa upp med ett miccellärvatten, och ibland vill jag bara ha en enkel rengöringsmjölk. Just nu använder jag denna skumrengöring och varvar med denna oljerengöring.

• Ansiktsvatten. Sprayar lite efter tvätt och klappar liksom in det i huden. Detta använder jag gärna också. 

• Ansiktsolja. Jag klappar/trycker gärna in en ansiktsolja även på natten eftersom jag tycker att serum som är vattenbaserade inte känns lika mysiga på natten. Den här lilla drömmen använder jag just nu.

• Ansiktskräm. Ibland använder jag nattkräm/ansiktskräm om huden känns som att den behöver extra fukt och fett, men ibland nöjer jag mig med ansiktsolja. Det bästa är ju ansiktskrämer som man kan använda till både natt och dag, så jag tycker inte att just en nattkräm måste finnas i din rutin. Jag använder denna till natten vid behov.

• Ögonkräm. När jag kommer ihåg applicerar jag också ögonkräm även till natten.

fuktmasker

Varje vecka

• Ansiktsmask. Jag använder mig nästan uteslutande av fuktgivande masker just nu. Min hud har blivit ganska känslig så jag undviker alltför aktiva masker som verkar djuprengörande eller som har syra i sig. (Det överlåter jag åt en hudterapeut att hjälpa mig om jag skulle klara av det när huden är lite “starkare”.) Sover gärna med fuktmasker och just nu älskar jag denna som åker på minst en natt i veckan  – och även denna som jag testar just nu.

 • Peeling. Jag tror nog inte att jag peelar huden riktigt varje vecka, men kanske. Åtminstone inte oftare, och lite beroende på hur “skrovlig” huden känns. De senaste produkterna jag har använt har varit så grymma, och jag har haft så himla bra hud (minus lite knas under vintersemestern i Thailand) så jag har inte känt att jag har behövt peela huden. Men just nu testar jag denna  och så den här peelingkrämen som verkar lovande.

ekologisk_hudvard (1)

Däremellan testar jag alla möjliga produkter och serum och masker men så här ser rutinen ut dagligen. För mig funkar detta riktigt bra, men det betyder inte att alla bör göra som jag. Man får själv testa sig fram till en bra rutin, men det allra viktigaste är ju rengöring, återfuktning och vård.

I dag är luften i storstan smutsig, vi sitter i torr inomhusluft och vi petar oss med händer/fingrar i huden bland annat, så därför bör vi tvätta rent huden så att den får optimal möjlighet att regenerera/reparera sig under natten.

Hur brukar du göra? 

 

English: This is what my skin care routine looks like. Would never ever cut out cleansing and moisturizing.