_MG_6500_liten _MG_6508_liten

Ni var många som var intresserade av receptet på mammas frallor, så självklart kommer det här enligt efterfrågan!

Ingredienser

6 dl valfri mjölk
3 dl havregryn

1 pkt torrjäst
2 msk rårismjöl
5 msk rumsvarmt vatten

4 dl rårismjöl
3 dl potatismjöl
1 1/2 dl majsmjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 tsk havssalt
0.6 dl fiberhusk

Gör så här: Blanda havregrynen och mjölken och låt det svälla i minst 1 timme. När det gått 1 timme blandar du jäst, rårismjöl och rumstempererat vatten i en bunke som du täcker, t.ex med en kökshandduk, och låter stå i ca 15 min. Häll sedan ner jästblandningen och havregrynsblandningen i en matberedare eller bakmaskin med resterande ingredienser. Låt matberedaren/bakmaskinen gå i 10 minuter. Sätt plastfolie eller en handduk med en skärbräda ovanpå på bunken och låt jäsa i 2 timmar. Sätt sedan ugnen på 200C. Forma med hjälp av lätt fuktade händer frallor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper och gräddar i mitten av ugnen i 10-20 min beroende på hur stora du gör dom.

Fri från: Glutenfritt, raffinerat sockerfritt, utan ägg, utan nötter, mejerifritt.

Förvaring & hållbarhet: Kylskåp eller frys. Håller säkerligen fint i upp till en vecka i kylskåp. Värm på innan servering för nybakad känsla!