_MG_6843_liten

 

_MG_6886_liten

 

_MG_6831_liten

Recept: glutenfria, veganska och sockerfria chokladbollar

Ingredienser till ungefär 15 chokladbollar

1/2 dl kokosmjölk, fet, krämig variant
2 rågade msk rumsvarm kokosolja
1 dl boveteflingor
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl kallt kaffe
2 msk kakao
2 msk proteinpulver, jag använde epic protein, kan uteslutas
Sötning efter behag, jag hade en blandning av kokossocker, sukrin gold och sukrin melis

Gör så här: Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma bollar som du rullar i valfri topping. Jag hade pumpakärnor, sesamfrön och kokosflingor + citronzest.

Istället för: Du kan använda vilka flingor eller gryn du vill istället för boveteflingor. Havre, hirs, amaranth osv. Du kan utesluta kaffet men ta då 1/2 dl vatten för konsistensens skull. Du kan säkerligen också öka mängden flingor och utesluta mandelmjölet om du vill.

Fri från: Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, äggfri.

Förvaring och hållbarhet: Förvaras kylt. Håller upp till en vecka och längre i kylskåp. Smaka och lukta för att se om dom är fräscha om du är osäker.