_MG_7434_liten _MG_7464_litenChiapudding med hallon & proteinrikt strössel

Jag älskar verkligen chiapudding. Ända sedan första tuggan har det uppstått magi och mina smaklökar har tacksamt dansat och hoppat upp och ner av glädje. Jag brukar variera hur krämig jag gör min chiapudding beroende på vad  jag är sugen på för konsistens, mer frön = tjockare konsistens och ju längre puddingen får stå desto krämigare och tjockare blir den också.

Den här gången hade jag ca:

Receptet ger 1-2 portioner

4 msk chiafrön
2 dl vätska, jag hade rismjölk
1 nypa vaniljpulver
1 nypa örtsalt

Toppingförslag: Varma hallon och protein trail mix som bland annat innehåller rostade sojabönor, pumpakärnor, rå kakaonibs och rå kokosflakes.

Gör så här: Blanda ihop ingredienserna i en skål eller i en burk. Blanda noga så att alla chiafrön är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet tills fröna svällt, minst 20 min eller över dagen/natten, rör gärna om då och då de första 20 minutrarna.

Tips: Om du upptäcker att din pudding blivit för tjock kan du bara spä med lite mer vätska. Om du tycker att den är för lös trots att den stått under natten kan du ha i lite extra chiafrön och låta den stå i 20 min till.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, nötter och ägg.