MG_6441_liten1 MG_6342_liten1 MG_6352_liten1MG_6313_liten1 MG_6370_liten1 MG_6372_liten1 MG_6394_liten1 MG_6319_liten1MG_6433_liten21Krispiga mungbönsbiffar med curry & ingefära serverad med mango & myntasås

ca 160 g kokta mungbönor
ca 30 g kokta sojabönor
1 stor vitlöksklyfta
2 msk färsk riven ingefära
1 – 1 1/2 tsk curry
1 tsk spirulina, kan uteslutas men ger en fin färg och har fantastiska hälsoegenskaper
2-3 msk citronsaft
1 msk honung eller agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 – 1 1/2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
2 handfullar med gröna blad, t.ex bladspenat och grönkål
1 tsk fiberhusk

Pumpa – och solroskärnor till panering
Kokosolja

Mango & myntasås

receptet ger ca 3 dl

Fruktköttet av 1 skalad och urkärnad mango
1 handfull färsk mynta, ju mer desto godare om du frågar mig
2-3 msk citron – eller limesaft
1/2 tsk örtsalt
3/4 dl fet kokosmjölk

Förslag på tillbehör

Ruccolasallad
Blomkål, jag använde lila, grön och gul
Avokado
Limesaft
Rödbetsröra (recept här)

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Mixa allt utom fiberhusken med en stavmixer eller i en blender. Ha i fiberhusken och mixa lite till. Låt stå i 10 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla lite kokosolja på plåten. Fukta händerna i lite kallt vatten och forma 12 st runda bollar som du panerar i pumpa – och solroskärnor och lägger på plåten. Ställ i mitten av ugnen och grädda i ca 20-30 minuter eller tills dom har fått en krispig yta. Under tiden gör du mangosåsen genom att mixa alla ingredienser till en jämn sås. Smaka av.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, mjölk, nötter och ägg

Tips: Du kan byta ut sojabönorna mot mer mungbönor eller t.ex kikärtor.