_MG_1193_litenTuttifrutti

Inspirerad av min kära syster Evelinas härliga smoothie-gröt-skålar gjorde jag chiapudding med kokosmjölk och en härligt rosa jordgubbssmoothie till frukost.

Chiapudding: / 2 1/2 msk chiafrön / 1 rågad dl fet, krämig kokosmjölk / 1/2 dl vatten / 1/2 krm vaniljpulver / 1 tsk yaconsirap kan uteslutas

Smoothie: / 1 1/2 dl frysta hallon / 1 liten banan / ca 2 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk / 1 tsk raw risprotein

Toppingförslag: / Hasselnötssmör / Aprikoskärnor / Pumpakärnor / Apelsin / Granatäppelkärnor / Banan / Jordnötssmör

Gör så här: Blanda alla ingredienser till chiapuddingen i en burk. Se till att alla frön är täckt med vätska så att inga torra ligger på ytan. Ställ burken i kylskåpet så att den får stagda sig och få en puddingliknande konsistens. Mixa sedan alla ingredienser till smoothien. Servera med valfri topping!

Fri från: Puddingen och smoothien är fri från gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg.