_MG_8767Rulltårta

Rulltårta 10-12 portioner: / 3 ägg / 1 dl kokossocker (0.4 US cup) / 1 dl potatismjöl (0.4 US cup) / 0.75 dl mandelmjöl (0.3 US cup)  / 1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 250 g. Vispa ägg och sötning luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och ha i lite i taget i äggsmeten medan du vispar. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper till en ganska tunn rektangulär. Grädda i 5 min. Ta ut och låt svalna. Lägg blåbärskrämen + färska bär på botten och låt ligga och dra i 5 minuter, den blir lättare att rulla ihop när den sugit åt sig lite av vätskan från blåbärskrämen.

Blåbärskräm: / 1 dl fet kokosmjölk / 1 krm äkta vaniljpulver / 1/4 dl honung (0.1 US cup) / 1 dl blåbär, tinade eller färska  (0.3 US cup) / Rivet skal av en halv ekologisk tvättad citron

Gör så här: Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och låt stå i kylskåpet medan rulltårtan gräddas.

Fri från: Den här rätten är fri från raffinerat socker, mjölk och gluten. Jag har aldrig provat att använda en äggersättare för den här rulltårtan, men fiberhusk blandat med kokande vatten borde göra susen istället för äggen också.