_MG_9033

Söt snickerskaka med syrliga rödvinbär

Undre lagret: / 6 stora msk kokosolja / 0.75 dl kakao (0.3 US cup) / 6 msk honung / 4 stora msk jordnötssmör

Översta lagret:3 msk jordnötssmör, 1 msk honung och 1 msk kokosolja.

Gör så här: Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme, alternativt över ett vattenbad. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör försiktigt ihop till en jämn smet, fortfarande på låg värme. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet i 1-4 timmar beroende på hur tjock du gör den. När kakan stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop det övre lagret på 3 msk jordnötssmör, 1 msk honung och 1 msk kokosolja. Häll lagret över kakan, strössla lite flingsalt ovanpå och låt stelna ytterligare en stund i kylskåp. Servera med syrliga bär och lite ringlad honung, jag använde rödvinbär.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, raffinerat socker, mjölk och ägg. Om du är nötallergiker är den här chokladen minst lika god utan nötsmöret eller med lite torkad frukt, bär och frön i. Fler tips här.