Gör egen glutenfri pizza

Till 2 medelstora pizzor behöver du:

  • 1 dl skalade sesamfrön, kan uteslutas (0.4 US cup)
  • 1,5 dl teffmjöl, bovetemjöl, quinoamjöl eller sesammjöl går lika bra. Även finmalt mandelmjöl eller kokosmjöl fungerar.  (0.6 US cup) 
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjölk, eller annan valfri mjölk (0.4 US cup)
  • 0,5 tsk örtsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet. Låt stå och dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll en stor plåt med hela smeten. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Ta ut och lägg på tomatsås och valfri topping, sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min.

Tomatsås: Rör ner hackade tomater, färsk oregano, vitlök, salt, peppar och lite sukrin/honung i en kastrull. Låt puttra under tiden du förbereder resten av pizzan, ju längre den står desto godare blir den.

_MG_847311