_MG_7050_liten_MG_6994_liten

Gör egen vaniljmüsli – glutenfri 

Recept till 6 dl müsli

1 dl valnötter
1/2 dl hasselnötter
1 dl pistagenötter
1/2 dl solroskärnor
1 dl boveteflingor
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl hampafrön
1/4 dl chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver
En nypa flingsalt
1 msk smält kokosolja
1 tsk agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 15O°. Grovhacka nötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Smält kokosolja och agave i en liten kastrull. Häll det över nötblandningen och rör runt. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 3O minuter. Rör om 2-3 ggr. Förvara svalt i en glasburk med lock. På bilden har jag serverat den med naturellt kokosgrädde, hallon och blåbär.

Fri från: Gluten, raffinerat socker, ägg och mjölk. Görs enkelt nötfri genom att skippa nötterna och ta mer frön istället.