_MG_2741_liten_MG_2705_liten

Mitt nya favoritbröd, ett riktigt superfoodbröd!

Jag vet att det är stora ord, men jag står verkligen fast vid dom. Jag vet också att det ser ut som en sockerkaka, men det är det inte. Jag kände helt enkelt bara för att ge brödet en annan form den här gången. Det här brödet har verkligen allt! Det är krispigt men ändå mjukt och fluffigt. Sött och salt med en härligt crunchig topping. Passar att äta som det är eller med valfritt pålägg.  Jag kan gå i god för att det passar både till frukost, mellanmål, lunch eller middag. Det innehåller en massa grymma superfoods som ger dig energi och mättar. Stora förväntningar nu va? Jag vet. Men det här brödet behöver verkligen den här fina beskrivningen för att få rättvisa!

Ingredienser

1/2 dl mullbär
1/2 dl russin
1 dl quinoamjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhsusk (psyliumseedhusk)
1 msk risprotienpulver, kan utesltuas
1 krm kanel
1 krm örtsalt
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl valfri mjölk

Topping

Hampafrön
Mullbär
Aprikoskärnor
Bitar av nyponskal
Chiafrön

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha därefter i mjölken och äggen. Blanda väl. Låt stå i 5-10 minuter. Häll smeten i en sockerkaksform smord med kokosolja. Alternativt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Brödet ska ha en krispig yta.

Fri från: Gluten, socker, mejeriprodukter.