Godmorgon alla fina! Har ni någon gång smakat äggvokados (himla fyndigt namn, om jag får säga det själv) – ägg bakade i avokado i ugn? Här serverade med en fräsch sallad till – superenkelt och supergott. Detta var i alla fall vad min frukost bestod av igår och det är ett himla fint sätt att starta dagen på om du frågar mig. Om du inte provat, prova!

ÄGGVOKADO

Recept till 1-2 portioner beroende på hur hungrig du är

1 mogen avokado
2 ägg
Örtsalt

I SALLADEN

Salladsblad av valfri sort
Tomat
Morot
Picklad paprika*
Picklad majrova*
Färsk oregano
Pumpakärnor
Sesamfrön

DRESSING

Ringlad olivolja
Lite citronsaft
Örtsalt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur vardera avokadohalva något, hur mycket beror på hur stora ägg du har. Spara det du gröper ur. Skär bort en bit under halvorna så att dom står stadigt.
2. Lägg halvorna på en plåt och knäck ett ägg vardera avokadohalva, ha på lite örtsalt.
3. Sätt in i mitten av ugnen och grädda tills vitan stelnat, tar ungefär mellan 10-20 min beroende på hur stora ägg du har.
4. Under tiden du gräddar dina äggvokados, gör i ordning salladen i en tallrik. Ha på olivolja, citronsaft, örtsalt och svartpeppar på salladen efter behag.
5. Servera sedan äggvokadon med salladen.

*Jag använder samma lag till paprika och majrova som jag gör till rödlök, receptet hittar du här (klick). Majrovan har jag använt min spiralizer för att skära upp, men en mandolin, vass kniv eller ett rivjärn går lika bra.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.