Godmorgon lördagsläsare! Idag tänkte jag tipsa om tre sminkprodukter som passar bra till en snyggt sotad look! Samtliga produkter är lättarbetade och med bra hållbarhet, väl värda att investera i om du frågar mig. Jag är inget makeupproffs alls men så här gillar jag att göra det!

UNE Sfumato Eyes Pencil – Black (S29) 99:-

En mjuk svart eye liner som även kan användas som ögonskugga. Väldigt enkel att jobba med och sitter bra! Jag la den som en cateye eyeliner som jag sedan suddade ut lite i kanterna för en lite mjukare feeling. La även en tunn linje under ögat.

RMS Beauty Swift Eye Shadow – Twilight Madness TM-27 230:-

Pressad puderögonskugga med asfaltsgrå skimrande ton. Väldigt pigmenterad men ändå lätt att bara lägga ett ljusgrått lager av också. Superfint skimmer och enkel att jobba med. Den ultimata ögonskuggan för sotning! Bli inte avskräckt av priset, det är verkligen värt det. I och med att den är så pigmenterad räcker den dessutom läänge. Den här jobbade jag med intill eyelinern och även upp mot globlinjen för att skapa en fin sotning.

Maria Åkerberg Eye Liner White 125:-

Vit eye liner som är vegetabiliskt baserad med ingredienser från t.ex kokosolja. Fint resultat med bra hållbarhet. Går enkelt att få mer skarpt resultat genom att applicera flera lager. Att lägga en vit eyeliner närmast nedre fransarna öppnar verkligen upp ögat och gör att det ser större ut, vilket jag tycker passar fint till den här sotningen.

Som ni kan se på bilderna kompletterade jag även med bronziga färger från en ögonskuggepalett som jag skrivit mer om här (klick). Dom bruna tonerna gör looken lite mjukare och får den, enligt mig, att poppa lite mer. I samma inlägg kan du även läsa om vad jag använder för bas.

S sotade_ogon_rms_beauty_3

MER LÄSNING

Mitt bästa ekologiska smink (klick)
Rosa läppglans från RMS Beauty (klick)
Kompakt foundation från Nvey Eco (klick)