Matchalatte med kokosmjölk Matchalatte med kokosmjölk Matchalatte med kokosmjölkMatchalatte med kokosmjölk! Så otroligt gott verkligen. Älskar att göra latte på matchate, det är verkligen en speciell smak som enligt mig är lite lätt beroendeframkallande. Värmande, uppiggande och avstressande på samma gång. Läs mer om dess hälsofördelar längre ner i inlägget. Btw! Det har ju varit lite glest bland inläggen här senaste tiden, har varit mycket på gång så bloggen har hamnat lite i andra hand. Utlovar dock många fina julrecept framöver, så håll utkik. Ha en härlig torsdag vidare!

INGREDIENSER

Ger 1 kopp

1 dl fet kokosmjölk
1 dl mandelmjölk
1 – 1 1/2 tsk matcha grönt tepulver
Eventuellt sötning efter behag, t.ex lönnsirap, honung eller agave sirap

BRA ATT HA

Matchavisp alt. lattevisp
Går bra även med vanlig visp alt. stavmixer

GÖR SÅ HÄR

1. Hetta upp mjölken tillsammans med (eventuellt) valfri sötning. Det ska dock inte koka, 60-70C räcker.
2. Sikta sedan ner matchateet och vispa ordentligt hela tiden. Vispa tills du har en ett fått upp ett fint skum och allt pulver löst upp sig.
3. Servera, drick och njut!

HÄLSOFÖRDELAR MED MATCHA

Matcha är ett riktigt näringstätt te som bland annat är rikt på klorofyll! Det är även fyllt med antioxidanter och aminosyror. Sägs hjälpa till att sänka kolesterol och stabilisera blocksockret. Ska också verka både avstressande och uppiggande eftersom det innehåller L-teaning (avstressande) och koffein (uppiggande).

Källa: Kurera

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg, utan nötter.