chiapudding_kiwibar_granatapple_jordnotssmor_1 chiapudding_kiwibar_granatapple_jordnotssmor_4 chiapudding_kiwibar_granatapple_jordnotssmor_3Det här är verkligen den ultimata krämiga chiapuddingen. Tricket är att blanda den med dels yoghurt och dels fet kokosmjölk. Det blir ljuvligt! Och toppa den med massa godsaker, såklart. Receptet hittar du nedanför!

INGREDIENSER

ca 2 portioner

2 dl valfri yoghurt
1 dl fet kokosmjölk, t.ex garants eller santa marias i tetra
En nypa äkta vaniljpulver
En nypa salt
3 msk chiafrön

TOPPINGFÖRSLAG

Kiwibär
Granatäpple
Jordnötssmör
Valnötter
Banan

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser i en skål eller burk. Låt stå minst 30 minuter. Rör gärna om då och då. Du kan även förbereda den på kvällen till dagen därpå. Eller på morgonen till kvällsmål. Ja, ni hajar! Toppa med valfri härlig topping – ät och njut!

FRI FRÅN

Chiapuddingen i sig är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter. Toppingen innehåller däremot nötter men går givetvis att utesluta för dig som är nötallergiker. Ersätt med till exempel pumpafrön och hampasmör.

TIPS!

Addera lite valfri flytande sötning efter behag för att göra en gudomligt god efterrätt.