I samarbete med Matsmart.se

Matsmart.se vegetariska_biffar_quinoa_matsmart_3 Matsmart.seVegetariska biffar med quinoa Vegetariska biffar med quinoaVegetariska biffar med quinoa och sallad serverad med en yoghurtsås med ingefära – & sesamtamari. Superenkel och härlig vardagsvego som passar lika bra till både lunch och middag. Biffarna är boostade med härliga greens, dessutom. En riktig superskål till måltid skulle jag vilja säga! Och inte bara för näringsinnehållets skull, utan även för att den är lagad av matvaror som varit med och hjälpt till att minska matsvinnet. Hur då, tänker ni nu? Jo, genom att hemsidan Matsmart.se säljer mat som annars skulle slängts, helt i onödan. Det slängs nämligen enorma mängder mat varje dag, fullt ätlig! Av anledningar som till exempel att varan just passerat bäst-före-datum, blivit felmärkt eller felbeställd. Matsmart köper in den här typen av matvaror och säljer dom mycket billigare än utgångspriset på Matsmart.se. Det finns bland annat massor av ekologiska och glutenfria varor. Lämpligt värre är det att det dessutom bara är att klicka hem maten och få den skickad i ett paket till närmaste postombud eller hem till dörren. Vill du veta mer om Matsmart och hur det fungerar? Klicka här.

INGREDIENSER

Ger ca 8 biffar beroende på hur stora du gör dom

VEGETARISKA BIFFAR

1 1/2 dl vita bönor + 2 msk spad från bönorna
1 1/2 dl kikärtor
1 ägg, kan bytas mot ett chiaägg*
1 tsk Veggie power, alt. andra valfria greens** – kan uteslutas
1 1/2 dl quinoaflingor, alt. hirs – eller boveteflingor
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk örtsalt
1 vitlöksklyfta

SOLGUL QUINOA

2 dl vit quinoa
5 dl vatten
En nypa örtsalt
En nypa gurkmeja

FÄRGSPRAKANDE SALLAD

Blandad sallad
Avokado
Granatäppelkärnor
Tomat

YOGHURTSÅS MED INGEFÄRA – & SESAMTAMARI

1/2 dl valfri yoghurt
1-2 tsk ingefära – & sesamtamari

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa ingredienserna till biffarna i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av och ställ in i kylen för att sätta sig.
2. Under tiden kokar du quionan. Ha i vatten och quinoa i en kastrull, ha i en nypa gurkmeja, koka upp och låt sjuda under lock i ca 15 min. När det kokat klart tar du av kastrullen från plattan, tar av locket, saltar med örtsalt och rör runt. Låt stå och dra en stund.
3. Ta fram biffsmeten. Ha i kokosolja i en stekpanna och hetta upp den ordentligt. Sänk sedan till övre medelvärme. Med hjälp av två matskedar formar du biffar som du lägger ner i stekpannan och plattar till. Stek gyllenbruna på bägge sidor. Ha inte för bråttom med att vända dom.
4. Blanda yoghurten med ingefära – & sesamtamarin.
5. Servera biffarna med sallad, quinoa och yoghurtsåsen och toppa eventuellt med lite flingsalt om du vill.

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter, görs enkelt utan ägg genom att byta ut mot chiaägg*.

*Du kan byta 1 ägg mot ett chiaägg. Blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten. Mixa med resterande ingredienser till biffarna.
**Greens är en samlingsnamn för pulver som ofta innehåller en eller flera ”Supergreens”. Till exempel, spirulina, vetegräs, spenat, chlorella, nässelpulver osv. 

Psst!

Fram till och med söndag 25/9 får du med rabattkoden ”naturligtsnygg” 50kr i rabatt när du handlar för 500kr på Matsmart.se. Bra va?!

Inlägget presenteras i samarbete med Matsmart.se
Alla åsikter är mina egna.