äppelglögg_med_julens_kryddorHärligt kryddiga drycker, varma som kalla, är en stor favorit för mig när det börjar närma sig juletid. Jag älskar att just göra den här typen av glögg som bara blir godare och godare ju längre den får stå. Minst lika god men en isbit i som den är varm. I just det här fallet har jag serverat den kall.

INGREDIENSER

Recept ger ca 7 dl glögg

700 ml äppeljuice/must
1 kanelstång
10 kryddnejlikor
2×2 cm färsk ingefära, skalad
1 vaniljstång

Granatäpple, kanelstång och citronmeliss att dekorera med till servering

GÖR SÅ HÄR

1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
2. Koka sedan upp äppelmusten med innehållet från vaniljstången, hela vaniljstången och resterande kryddor. Ta av från plattan och låt sedan stå och dra under lock i någon timme så att alla smaker sätter sig. Sila sedan av kryddorna och servera varm eller kall.
3. Dekorera eventuellt med granatäpple, citronmeliss och hela kanelstänger vid servering.
4. Förvara i en glasflaska i kylskåpet.

FRI FRÅN

Glöggen är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter.

ÄR DU SUGEN PÅ FLER JULIGA RECEPT?

Se min kategori ”Julrecept” (klick)