avokadoglass_ingredienser_hurbrasomhelst.se avokadoglass_2_hurbrasomhelst.se agavesirap_hurbrasomhelst.se lucumapulver_macapulver_hurbrasomhelst.seavokadoglass_raw_hurbrasomhelst.seavokadoglass_raw_hurbrasomhelst.se_6_

avokadoglass_raw_hurbrasomhelst.se_4_

Alltså den här glassen. Wow. Jag vill bara dela ut smakprover till er alla genom skärmen! Slänges ihop på en höft och blev så makalöst magiskt god. Med bland annat avokado, lime, mynta, kokosolja och lucumapulver hamnar den här glassen solklart i toppen av glassreceptsamlingen. Den är krämig, syrlig, fräsch, len och alldeles underbar. Svalkar perfekt vilken sommardag som helst. Det bästa är att den är enklare än enklast att göra. Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter och vegansk. Påminner om key lime pie och mojito för den som gillar det. Men nu är det färdigsnackat, här kommer receptet – enjoy!

AVOKADOGLASS MED LIME OCH MYNTA

2 st mogna avokados
2 msk pumpakärnesmör, eller annat frö – eller nötsmör t.ex cashewnötsmör eller mandelsmör
1 stor lime, saft och skal
3 msk rumsvarm kokosolja, gärna så pass att den är flytande, om den inte är det, kan du smälta den på låg temperatur i en kastrull
1-2 krm äkta vaniljpulver
1 tsk lucumapulver, kan uteslutas
1 tsk macapulver, kan uteslutas
2 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
En liten nypa himalayasalt
Några myntablad, ungefär 6-7 stycken

TOPPING

Myntablad
Kokosflingor

STRUTAR

Strutarna på bilden är glutenfria köpestrutar som jag köpte för längesedan och dessvärre inte har kvar förpackningen till. Minns att dom är gjorda på rismjöl i alla fall.

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av och ha eventuellt i mer syra eller sötma. Tänk på att limesmaken kommer fram mer ju längre smeten står, så om du är osäker på om den är tillräckligt syrlig rekommenderar jag dig att vänta 10-15 minuter och smaka av igen innan du eventuellt tillsätter mer syra eller limeskal.

2. Kör sedan glassen i en glassmaskin* i ca 30-40 min eller tills glassen är fryst och krämig. Jag serverade glassen direkt ur glassmaskinen utan att ställa in den i frysen, då blir det som mjukglass i konsistensen. Du kan givetvis frysa in den och göra kulglass av den också. Ta då fram den 10-15 minuter innan servering.

*Om du inte har en glassmaskin går det lika bra att frysa den direkt och röra om då och då första timmen. 

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter.

TIPS

Om du vill göra en snabbvariant av glassen kan du även frysa in avokadon dagen innan och ta fram den när du vill göra glassen. Då mixar du bara den frysta avokadon med övriga ingredienser till en krämig, mjuk glass och serverar genast.