_MG_1819_liten _MG_1927_liten _MG_1993_liten

Världens härligaste grej när du ska koka gröt på helt bovete är att lägga i några tepåsar när du kokar upp grötvattnet. Sedan låter du dom ligga i även när du häller i dom sköljda bovetekornen. På så vis får gröten en härligt kryddig smak av teet du använt. Jag tog två tepåsar och kokade gröt på 2 dl bovete och 5 dl vatten. Anvisningar för hur du kokar helt bovete hittar du på paketet. Jag använde Yogi Tea Classic som är en favorit hos mig. Toppade sedan gröten med mandel – och hampasmör, pumpakärnor, granatäppelkärnor, apelsin och banan och serverade med iskall rismjölk. Gott!

Fri från: Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, äggfri, nötfri.

Tips: Jag brukar koka mycket bovete åt gången, den håller sig bra i kylen och är god att mixar ner i biffar, äta som ris eller blanda i din chiapudding.