_MG_5665_liten _MG_5676_liten _MG_5667_liten_MG_5702_liten _MG_5714_liten_MG_5792_liten_MG_5763_liten_MG_5811_liten _MG_5799_litenKanelbullens dag – kanelbullar med med hasselnötssmör, chokladtäckta gojibär och hackad mandel

Igår var det ju som många av er vet kanelbullens dag. Jag bakade bullar enligt receptet för ”Blåbärsbullar” i min kokbok Friendly Food. Otroligt enkla och helt makalöst goda. Fyllde dom med vaniljkräm, hasselnötssmör, chokladtäckta gojibär och hackat mandel. Bullarna är bakade på bland annat mandelmjöl och kokosmjöl och är om du frågar mig helt MAGISKA.

Vaniljkrämen gjorde jag på äggulorna som blir över efter bullsmeten. Så här gör du vaniljkrämen: Fyll en form med iskallt vatten, formen ska vara så stor att du får plats med en kastrull i den. Lägg två äggulor i en kastrull tillsammans med 1 msk valfri mjölk, 1 tsk kokossocker och 1 nypa äkta vaniljpulver. Låt sjuda på medelvärme och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. När det börjar tjockna fortsätter du att vispa och ställer kastrullen i det iskalla vattnet. Vispa tills den kallnat.

Tips! När du ska ha på hasselnötssmöret om du inte har det rumstempererat är att värma upp det på svag värme i en kastrull med lite kokosolja, på så sätt är det enkelt att bre det på bulldegen.

Är det någon mer av er som har boken som provat receptet? Berätta gärna vad ni tycker! Önskar er en fantastiskt fin söndag vidare.