_MG_6904_liten

Nyponknäcke med mandelsmör, bär & banan

Det här kan jag äta både som frukost, mellanmål eller efterrätt. Fantastiskt gott med det syrliga knäcket till det milda, nötiga mandelsmöret, fräscha bär och söt banan på det. Underbart!

Ingredienser nyponknäcke, 1 plåt:

1/2 dl teffmjöl
1/2 dl mandelmjöl
1 dl nyponskalmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
2 1/2 dl kokande vatten
Örtsalt
Kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll över dom torra ingredienserna, blanda till en tjock smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg smeten på pappret. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå smeten och bred med hjälp av händerna eller en kavel ut smeten tunt och jämnt över plåten. Dra av det översta pappret. Skär rutor i smeten till önskad storlek på knäckebrödet. Grädda i 40-50 minuter eller tills det är helt torkat och kripsigt. Låt svalna något innan du äter det.

Fri från: Gluten, socker, mjölk och ägg. Du kan använda enbart teffmjöl om du vill göra det nötfritt.