Meny

close

Frukost, båttur och tidningsartikel

20130722-102041.jpgHar spenderat helgen på båt i Strömstad utan internet så därav blogg-glappet.

Saltvattendoft, varm brygga, kluckande vatten, solkrämshud, måsskrik, båtmat på plasttallrikar som av någon anledning alltid smakar bättre, vågorna, livet.

P.S Tackar ödmjukast till den person som tipsade om mig till Söderhamns Kuriren, blev helt varm i själen av glädje. Så för er som bor i Söderhamn är jag med i tidningen idag. Ska leta på länken och länka här till er andra när jag har tillgång till internet igen också. D.S

20130722-102326.jpg

Livsstil

Recept – så gör du egen åkerbärsglass

_MG_4756

Åkerbärsglass

Du behöver: 3 ägg, separerade / 2 msk kokossocker, alt. annan valfri sötning / 1 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning / 3 dl fet kokosmjölk / 1 tsk vaniljpulver / Ca 2 dl åkerbär

Gör så här: Skilj på gulor och vitor. Vispa gulorna och kokossockret luftigt, vispa i vaniljpulvret. Vispa kokosmjölken lite lätt för att ge den en fluffigare konsistens. Skölj och torka vispen och vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ihop ingredienserna + åkerbären + agave sirapen. Sätt in i frysen och rör då och då i glassen tills den är fryst. Alternativt använd en glassmaskin. Jag hade även lite extra värmda åkerbär ovanpå glassen, det blir aldrig för mycket av den varan.

Kul att veta: Åkerbär är en riktigt fin källa till ellaginsyra som bland annat hindrar tillväxten av skadliga bakterier i tjocktarmen. Bra va?

Åkerbär växer mest i Norrlands kusttrakter, t.ex Hälsingland, men det är också vanliga i lappmarkerna. Givetvis kan du byta ut åkerbären mot vilka bär som helst i glassen.

Choklad, banan & mandelgräddeshake

_MG_4628 _MG_4622Choklad, banan & mandelgräddeshake

Precis så underbart som det låter. Krämig och len konsistens, mättande tack vare den feta mandelgrädden, proteinrikt tack vare bipollenströsslet som innehåller 5-7 ggr mer protein än nötkött. För 2 portioner behöver du: 1 mandelgrädde, 4 msk kakao – gärna rå, 4 msk carob, 2 bananer. Gör så här: Mixa alla ingredienser med en stavmixer, strössla sedan bipollen ovanpå. Drick och njut!

Jag använde EcoMils mandelgrädde som jag köpte på Saras Skafferi i Söderhamn, köpte även en burk med bipollen från Trogsta där. Visste du att kroppen bättre tar upp näringsämnena i bipollen och honung om den är från den ort du bor och lever i? Mer info om bipollen hittar du här.

Psst, om du bor i Söderhamn och inte besökt Saras Skafferi ännu, gör det! Butiken ligger alldeles vid rådhustorget. saras