Meny

close
Livsstil

Tips! Pimpa gröten med bär

Ett väldigt enkelt sätt att piffa upp gröt är att ha i bär när du kokar den. Blåbär, hallon, björnbär, lingon, hjortron, you name it. Efter tycke och smak! Proppar dessutom alltid den full av nötter, frön, kardemumma, kanel och vanilj. Godast tycker jag det är med mandelmjölk till, men rismjölk är en klar favorit också.

Koka bara din gröt som vanligt, om du tex gör havregrynsgröt, och sen lägger du till bären under tiden som gröten puttrar. Och det går självklart bra med frysta bär om du inte har tillgång till färska.

Raw glass, världens godaste hummus och raw choklad

_MG_3418_2Snygg storasyster med väldigt god raw-glass från Lily & Hannas som finns att köpa lite överallt i Stockholm.

_MG_3394Bovete galette på Ma Campagne på Östgötagatan, ett franskt café med ekologisk inriktning.

_MG_3402 _MG_3432Raw choklad från Green Earth på Blekingegatan. Vilken fantastiskt härlig butik med grymt bra service.

_MG_3462

Världens godaste hummus på Café Reggev på ringvägen. Jag tog med aubergine och getost.

_MG_3480

_MG_3087_MG_2689_MG_2398

Supersmoothie

_MG_3367_MG_3372 _MG_3374Det är så lyxigt att vara på besök hos min syster Evelina. Hon är precis lika mat – och hälsointresserad som mig och är otroligt duktig. Idag fick vi en smoothie till frukost gjort på mango och banan med ett täcke av chlorella, nässelpulver, spenat och toppat med hallon. Stor slurpis.