Meny

Frukost, båttur och tidningsartikel

20130722-102041.jpgHar spenderat helgen på båt i Strömstad utan internet så därav blogg-glappet.

Saltvattendoft, varm brygga, kluckande vatten, solkrämshud, måsskrik, båtmat på plasttallrikar som av någon anledning alltid smakar bättre, vågorna, livet.

P.S Tackar ödmjukast till den person som tipsade om mig till Söderhamns Kuriren, blev helt varm i själen av glädje. Så för er som bor i Söderhamn är jag med i tidningen idag. Ska leta på länken och länka här till er andra när jag har tillgång till internet igen också. D.S

20130722-102326.jpg

Choklad deluxe minitårtor

_MG_1042För några helger sedan firade vi att en fin vän fyllde år och jag bakade lyxiga mini-choklad-tårtor dagen till ära. Receptet hittar du här.

Grillmarinad

_MG_47041Grillmarinad

Du behöver: 1 dl kokosolja eller rapsolja / 1/2 dl chilisås / 1 msk senap / 1 citronklyfta, pressad / 1,5-2 msk honung / Ingefära, spiskummin, cayennepeppar, herbamare örtsalt / 2 st vitlöksklyftor

Note: När jag gör marinad (eller ja, när jag lagar mat i överlag) så höftar jag ganska mycket, och därför är måtten inte helt exakta. Det viktigaste enligt mig är att ha inslag av både syra, sötma och hetta, då blir det allt som oftast fullträff. Måtten ovan räcker väldigt långt, marinerade grönsaker och tillbehör till 5 personer.