Glutenfri broccolipaj med tomatsallad
Glutenfri broccolipaj & sötsyrlig tomatsallad med basilika
Pajskalet: 3 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 50 g kokosolja eller smör, 1 ägg
Äggstanning: 4 ägg, 2 dl rismjölk eller annan valfri mjölk, salt, peppar, vitlök, timjan
Fyllning: 1 stort brockolihuvud
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min. Vispa under tiden ihop äggstanningen och hacka brockolin. Lägg sedan i brockoli + äggstanning på det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 15-20 min. Jag toppade även pajen med lite ost och sesamfrön.
Tomatsallad: Tomat, färsk basilika, bladspenat, finhackad rödlök, citron, olivolja, liten uns honung, liten nypa salt.
-
Kommentarer