Meny

close

Chiapudding med mango, kiwi och blåbär

_MG_7307_litenChiapudding med mango, kiwi och blåbär

Chiapudding är en favorit i alla tider, varierbar till tusen och så otroligt enkelt. Recept på hur du gör den hittar du här. Fördelar med chiafrön kan du läsa mer om här.

Glutenfritt bröd på majsmjöl och morot

_MG_6867_liten

Recept: baka eget glutenfritt morotsbröd utan jäst på majsmjöl och bovetemjöl 

Du behöver:

  • 2 rivna morötter
  • 2 1/4 dl bovetemjöl (1 US cup) , alternativt mandelmjöl
  • 2 1/4 dl majsmjöl (1 US cup)
  • 1 msk fiberhusk, psyliumseedhusk
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1,5 dl valfria frön (0.6 US cup)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl mandelmjölkeller annan valfri mjölk (0.6 US cup)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Smörj in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha krispig yta. Låt det svalna en stund innan du skär upp det.

Fri från: Det här brödet är fritt från gluten, socker, nötter och mjölk. För att göra det utan ägg går det bra att antingen använda en äggersättare i form av t.ex Orgrans No Egg. Det går också bra att göra ett så kallat ”flax-egg”, instruktioner hittar du här.

Bra att veta: Om du är väldigt känslig mot gluten kan du också reagera på majs. Personligen går det helt fint för min mage, men det är väldigt individuellt.

Bovetekärlek

_MG_6695_litenBovetekärlek

Gröt på kokta boveteflingor med kiwi, mango, bipollen, mandlar, plommonkompott, pumpakärnor och banan. Läs mer om fördelarna med bovete här.