Chiapudding är en favorit i alla tider, varierbar till tusen och så otroligt enkelt. Recept på hur du gör den hittar du här. Fördelar med chiafrön kan du läsa mer om här.
Recept: baka eget glutenfritt morotsbröd utan jäst på majsmjöl och bovetemjöl
Du behöver:
2 rivna morötter
2 1/4 dl bovetemjöl (1 US cup) , alternativt mandelmjöl
2 1/4 dl majsmjöl (1 US cup)
1 msk fiberhusk, psyliumseedhusk
2 mskkokosolja
2 ägg
1,5 dl valfria frön (0.6 US cup)
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,5 dlmandelmjölk, eller annan valfri mjölk (0.6 US cup)
Gör så här:Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Smörj in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha krispig yta. Låt det svalna en stund innan du skär upp det.
Fri från: Det här brödet är fritt från gluten, socker, nötter och mjölk. För att göra det utan ägg går det bra att antingen använda en äggersättare i form av t.ex Orgrans No Egg. Det går också bra att göra ett så kallat ”flax-egg”, instruktioner hittar du här.
Bra att veta: Om du är väldigt känslig mot gluten kan du också reagera på majs. Personligen går det helt fint för min mage, men det är väldigt individuellt.
Jag heter Hanna och bor i Sverige. Jag tror på att varje individ behöver hitta sitt eget välmående, vad som är det rätta bränslet för kropp och själ är väldigt individuellt. På bloggen får du ta del av vad jag tycker är hur bra som helst – som till exempel att ge min kropp härlig energi i form av bra mat och fysisk aktivitet, vara ute i naturen, att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ.
Hoppas du ska trivas här och hitta massor med inspiration!
Hösten 2014 släppte jag min första kokbok, Friendly Food.
KONTAKT
info@hurbrasomhelst.se
SAMARBETEN
Vill du samarbeta med mig, marknadsföra ditt företag på bloggen eller bara prata business generellt? Vad kul! Kontakta mig på info@hurbrasomhelst.se
Hi!
My name is Hanna and I live in Sweden. On my blog I share what I think is the best for me. Such as giving my body beautiful energy in the form of good food and physical activity, being a lot outdoors, fill my brain with beautiful thoughts, laugh a lot and be creative. Select language in the footer at the bottom of the page.
I boken finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Välkommen att ta steget till en piggare, friskare och starkare version av dig själv!
”Det här är inte en bok med ja- och nejmat. Du behöver själv hitta den mat du gillar och mår bra av och mina recept kan inspirera och hjälpa dig att finna vägen dit. Fyll hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och tillåt dig att vara kreativ – även i köket!” / Hanna