_MG_6867_liten

Recept: baka eget glutenfritt morotsbröd utan jäst på majsmjöl och bovetemjöl 

Du behöver:

  • 2 rivna morötter
  • 2 1/4 dl bovetemjöl (1 US cup) , alternativt mandelmjöl
  • 2 1/4 dl majsmjöl (1 US cup)
  • 1 msk fiberhusk, psyliumseedhusk
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 1,5 dl valfria frön (0.6 US cup)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl mandelmjölkeller annan valfri mjölk (0.6 US cup)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Smörj in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Brödet ska ha krispig yta. Låt det svalna en stund innan du skär upp det.

Fri från: Det här brödet är fritt från gluten, socker, nötter och mjölk. För att göra det utan ägg går det bra att antingen använda en äggersättare i form av t.ex Orgrans No Egg. Det går också bra att göra ett så kallat ”flax-egg”, instruktioner hittar du här.

Bra att veta: Om du är väldigt känslig mot gluten kan du också reagera på majs. Personligen går det helt fint för min mage, men det är väldigt individuellt.