Meny

close
Livsstil

Pannkakswraps med smak av citron & vanilj

_MG_7087_litenPannkakswraps med smak av citron & vanilj

Ingredienser till 1 plåt: / 100 g majsmjöl/ 2/3 msk fiberhusk / 2/3 tsk bakpulver / 2 ägg / 150 g mandelmjölk, eller annan valfri mjölk / 1 nypa salt / 1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver / Rivet skal av en halv ekologisk citron / 2 msk agave sirap eller sukrin melis, alt. annan valfri sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser. Vispa därefter ner mjölken och äggen. Låt stå och dra i 5 min. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten på papperet. Grädda i 6-8 minuter i ugnen. Håll ögonen på ugnen, det blir fort klart . Servera med valfritt innehåll av yoghurt/kokosmjölk/frukt/bär/nötter/choklad/frön osv.

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, raffinerat socker, mjölk och nötter. Jag har inte provat att göra wraps utan ägg men är på g med att skapa ett bra recept för det också.

Nytt namn på instagram!

facebook_instaNytt namn på instagram!

Hej alla fina!

Jag vill bara uppmärksamma er på att jag har ändrat mitt namn på instagram till @hanna_hurbrasomhelst. Alltså samma profil och innehåll, bara ett nytt namn. Tycker det var på tiden att låta instagramprofilen matcha bloggen. Ni som redan följer mig behöver inte göra något alls med andra ord. Men det kan ju vara bra att veta ändå!

http://instagram.com/hanna_hurbrasomhelst

Ett stycke underbar frukost

_MG_7430_litenEtt stycke underbar frukost

Så otroligt vackra ekologiska ägg inköpta på Bondens marked i helgen. Bakade ett himlans gott bröd på teffmjöl och hasselnötmjöl som jag hade avokado, örtsalt och persilja på. Du kan givetvis använda vilket mjöl du önskar, det går väldigt bra att byta ut mot något du har hemma. Recept på brödet kommer här.

Ingredienser: / 1 dl teffmjöl (0.4 US cup) / 1 dl hasselnötsmjöl (0.4 US cup) / 3/4 msk fiberhusk / 3 tsk bakpulver / 1 dl linfrö (0.4 US cup) / 2 ägg / 1 msk rumsvarm kokosolja / 2 dl valfri mjölk (0.9 US cup)  jag använde mandelmjölk / 1 nypa salt / 1 nypa kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i ägg, mjölk och kokosolja och blanda väl. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Toppa med frön, nötter eller gryn som du gillar. Grädda i 25-35 min i mitten av ugnen. Brödet ska ha en krispig skorpa och låta ”stumt” när du knackar lite lätt på det, då vet du att det är klart.

Fri från: Det här brödet är utan gluten, socker och mjölk. För att göra det utan ägg kan du använda en Orgrans No Egg äggersättare eller göra flax-eggs. För att göra det utan nötter byter du bara ut hasselnötsmjölet mot annat valfritt mjöl.