_MG_7430_litenEtt stycke underbar frukost

Så otroligt vackra ekologiska ägg inköpta på Bondens marked i helgen. Bakade ett himlans gott bröd på teffmjöl och hasselnötmjöl som jag hade avokado, örtsalt och persilja på. Du kan givetvis använda vilket mjöl du önskar, det går väldigt bra att byta ut mot något du har hemma. Recept på brödet kommer här.

Ingredienser: / 1 dl teffmjöl (0.4 US cup) / 1 dl hasselnötsmjöl (0.4 US cup) / 3/4 msk fiberhusk / 3 tsk bakpulver / 1 dl linfrö (0.4 US cup) / 2 ägg / 1 msk rumsvarm kokosolja / 2 dl valfri mjölk (0.9 US cup)  jag använde mandelmjölk / 1 nypa salt / 1 nypa kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i ägg, mjölk och kokosolja och blanda väl. Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Toppa med frön, nötter eller gryn som du gillar. Grädda i 25-35 min i mitten av ugnen. Brödet ska ha en krispig skorpa och låta ”stumt” när du knackar lite lätt på det, då vet du att det är klart.

Fri från: Det här brödet är utan gluten, socker och mjölk. För att göra det utan ägg kan du använda en Orgrans No Egg äggersättare eller göra flax-eggs. För att göra det utan nötter byter du bara ut hasselnötsmjölet mot annat valfritt mjöl.