Okej, här kommer en sneakpeak på vad jag pysslat med senaste tiden. Det är en ganska förutsägbar sneakpeak, jag vet, men det bjuder jag på! På söndag kommer ja första advent till ära alltså att lansera min E-bok med 13 julrecept i som jag kommer att sälja via bloggen. Det ska bli så sinnessjukt roligt att få visa er mer detaljer men tills vidare får ni nöja er med omslaget och innehållsförteckningen. All information om när, var, hur får ni på söndag. Ha en fantastisk fredag kväll alla fina.
Det är så satans enkelt och så sjukt gott. Hemmagjort knäcke alltså. Går att variera i all oändlighet och du väljer själv vilket mjöl och vilka frön du vill använda dig av. Basen ser ut på följande vis:
Ingredienser: / 2 dl valfritt mjöl (0.8 US cup), jag brukar använda majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, teffmjöl, sesammjöl mfl. / 2 1/2 dl valfria frön (1 US cup) , jag brukar använda solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön, vallmofrön mfl. / 2 msk kokosolja, smält / 1 nypa havssalt / 2 1/2 dl kokande vatten / En nypa kanel, valfritt
Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter och häll det i mjöl-frö-blandningen till sist. Blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll smeten på pappret. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten. Ta bort det översta pappret. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten. In i ugnen på 30-40 min. Klart!
Fler tips på fler knäcke-varianter hittar du här nedan, klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg.
Recept: gör din egen veganska marsipan med choklad och nötsmör
Ett väldigt enkelt och passande godis nu till jul är marsipan. Här med ett chokladöverdrag med nötsmör i och havssalt på. Gudagott! Receptet räcker till ca 8 stycken 10×2 cm stora marsipanstänger.
OBS! Viktigt att tänka på innan du sätter igång:
Jag har använt mig av finmalt mandelmjöl. Om du använder dig av grovmalt mandelmjöl kan du behöva minska mängden vätska för att få en lyckad konsistens. Ta därför lite vätska i taget tills du har en bra marsipankonsistens.
Ingredienser marsipan:
1 dl mandelmjöl
0.75 dl mandelmjölk
En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
0.5 dl agave sirap, mer efter behag, annan sötning går också bra
Gör så här:Blanda alla ingredienser till marsipanen i en bunke. Dela degen i ca 8 delar och rulla stänger. Ställ in i kylskåpet medan du gör chokladöverdraget.
Ingredienser chokladöverdrag:
2,5 msk kokosolja
1 msk nöt-smör, jag använde jordnötssmör
2 msk agave sirap, mer efter behag, annan sötning går också bra
En nypa äkta ekologiskt vaniljpulver
1 msk kakao
Havssalt till garnering
Gör så här:Blanda alla ingredienser till chokladöverdraget i en kastrull, koka ihop på svag värme till en fin smet. Doppa marsipanstängerna i chokladen, strössla lite havssalt på och ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat. Om det blir choklad över kan du hälla upp det i formar eller en burk klädd med bakplåtspapper, det blir en god bit choklad när den stelnar. Förvara kylt till servering.
Fri från: Den här rätten är fri från gluten, socker, mjölk och ägg.
Jag heter Hanna och bor i Sverige. Jag tror på att varje individ behöver hitta sitt eget välmående, vad som är det rätta bränslet för kropp och själ är väldigt individuellt. På bloggen får du ta del av vad jag tycker är hur bra som helst – som till exempel att ge min kropp härlig energi i form av bra mat och fysisk aktivitet, vara ute i naturen, att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ.
Hoppas du ska trivas här och hitta massor med inspiration!
Hösten 2014 släppte jag min första kokbok, Friendly Food.
KONTAKT
info@hurbrasomhelst.se
SAMARBETEN
Vill du samarbeta med mig, marknadsföra ditt företag på bloggen eller bara prata business generellt? Vad kul! Kontakta mig på info@hurbrasomhelst.se
Hi!
My name is Hanna and I live in Sweden. On my blog I share what I think is the best for me. Such as giving my body beautiful energy in the form of good food and physical activity, being a lot outdoors, fill my brain with beautiful thoughts, laugh a lot and be creative. Select language in the footer at the bottom of the page.
I boken finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Välkommen att ta steget till en piggare, friskare och starkare version av dig själv!
”Det här är inte en bok med ja- och nejmat. Du behöver själv hitta den mat du gillar och mår bra av och mina recept kan inspirera och hjälpa dig att finna vägen dit. Fyll hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och tillåt dig att vara kreativ – även i köket!” / Hanna