Meny

close

Saffrans-chia-pudding med cashewgrädde & lingon

_MG_6029_1_litenSaffrans-chia-pudding med cashewgrädde & lingon

Ingredienser 1-2 portioner:4 1/2 msk chiafrön / 2 dl mandelmjölk (0.8 Us cup), eller annan valfri mjölk / En knivsudd saffran / 1/2 krm äkta ekologiskt vaniljpulver, valfritt / 1 msk sötning, valfritt – jag använde agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning / En nypa salt / 2 finhackade fikon / Några teskedar lingon till dekoration, färska, frysta, rårörda eller i form av sylt bestämmer du själv

Gör så här: Blanda alla ingredienser till puddingen i en skål. Blanda väl så att alla chiafrön blir täckt med vätska. Ställ i kylskåpet, gärna över natten.

Cashew-grädde: / 2 dl cashewnötter (0.8 US cup), blötlagda i minst 4 timmar / 1 1/4 dlvatten (0.5 US cup) / 1 tsk agave sirap, annan valfri sötning går också bra / 1 nypa salt / 1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver / 1 tsk citronsaft

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en hushållsmaskin eller med stavmixer. Låt sedan stå i kylskåpet någon timme så att den får stadga sig.

Fri från: Den här rätten är helt och hållet raw, utan laktos, ägg och raffinerat socker. Om du är nötallergiker kan du använda dig av fet kokosmjölk blandat med lite agave sirap och vanilj istället för cashewgrädden.

Hur bra som helst – julrecept – köp boken nu!

blogg_presentation_1_1sneakpeakblogg_presentation_2Hur bra som helst – julrecept – köp boken nu!

Till alla mina svenskförstående läsare kommer här lanseringen av min allra första eBok. Årstiden till ära blir det en julbok! Givetvis kan du som internationell läsare också köpa boken och använda dig av Google-translate. Beroende på hur stor efterfrågan det är kan det bli så att jag gör en bok på engelska också. Kollaget ovan är ett litet urval av innehållet i boken

I den här eBoken hittar du 13 härliga julrecept. Alla recepten är utan gluten & socker, helt enkelt för att jag mår bäst utan dessa två livsmedel. Jag har dessutom uteslutit laktos, ägg och nötter i många av recepten av den anledningen att jag vill att alla ska kunna ta del av riktigt god julmat oavsett intolerans och val av kost.

Jag vill att det ska vara enkelt att byta ut en ingrediens om du inte har just det som står i receptet hemma, det fungerar bra i dom allra flesta fall både vad det gäller sötning, matfett och mjöler. Jag vill även uppmuntra till att våga experimentera med smaker och mått. Mina recept är dina riktlinjer – hur du väljer att återskapa dom är upp till dig.

Hur säljs eBoken och vad kostar den?

Hemsidan som boken sålts på tidigare år fungerar tyvärr inte, men jag ska kolla på en ny lösning för att kunna sälja den istället.

Livsstil

Superenkla glutenfria och saftiga scones

_MG_9773_liten_MG_9767_litenSuperenkla saftiga scones

Scones utan gluten, socker, mjölk och ägg. Kan även enkelt göras utan nötter. Passar med andra ord alla magar oavsett intolerans eller val av kost!

Ingredienser till 4 st: / 1 dl quinoamjöl / 1 dl ljust teffmjöl / 1/2 dl krossade linfrön / 2 tsk fiberhusk (psyliumseedhusk) / 2 tsk bakpulver / 1 krm salt / 2 dl valfri mjölk / 2 msk kokosolja, alternativt smör eller olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Smält kokosoljan tillsammans med mjölken i en kastrull på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i mjölkblandningen. Rör om väl tills den tjocknat. Dela degen i 4 delar och forma med hjälp av händerna små bullar. Jag penslade mina med lite vatten och hade även lite pumpakärnor på toppen. Grädda i 10-15 min, låt svalna något innan servering. Ät och njut!

Fri från: Dom här godingarna är utan gluten, socker, nötter, mjölk och ägg. Om du inte har teffmjöl eller quinoamjöl hemma så bör det gå lika bra med bara mandel & bovetemjöl t.ex.