_MG_6029_1_litenSaffrans-chia-pudding med cashewgrädde & lingon

Ingredienser 1-2 portioner:4 1/2 msk chiafrön / 2 dl mandelmjölk (0.8 Us cup), eller annan valfri mjölk / En knivsudd saffran / 1/2 krm äkta ekologiskt vaniljpulver, valfritt / 1 msk sötning, valfritt – jag använde agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning / En nypa salt / 2 finhackade fikon / Några teskedar lingon till dekoration, färska, frysta, rårörda eller i form av sylt bestämmer du själv

Gör så här: Blanda alla ingredienser till puddingen i en skål. Blanda väl så att alla chiafrön blir täckt med vätska. Ställ i kylskåpet, gärna över natten.

Cashew-grädde: / 2 dl cashewnötter (0.8 US cup), blötlagda i minst 4 timmar / 1 1/4 dlvatten (0.5 US cup) / 1 tsk agave sirap, annan valfri sötning går också bra / 1 nypa salt / 1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver / 1 tsk citronsaft

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en hushållsmaskin eller med stavmixer. Låt sedan stå i kylskåpet någon timme så att den får stadga sig.

Fri från: Den här rätten är helt och hållet raw, utan laktos, ägg och raffinerat socker. Om du är nötallergiker kan du använda dig av fet kokosmjölk blandat med lite agave sirap och vanilj istället för cashewgrädden.