Meny

close

Mandelpudding med nötsmör, fikon, blåbär, granatäpple & kiwi

_MG_0131_liten
_MG_0148_liten
Mandelpudding med fikon, blåbär, granatäpple & kiwi

Fluffigt, saftigt, crunchigt, proteinrikt och alldeles underbart. Perfekt som frukost eller mellanmål, mättar väldigt bra.

Ingredienser till 3 muffinsformar: / 2 ägg / 1/2 dl mandelmjölk (0.2 US cup), eller annan valfri mjölk / 1/4 dl mandelmjöl (0.08 US cup) / 1 tsk bakpulver / 5 hackade mandlar / 1 msk sukrin gold (erythritol), eller annan valfri sötning / 1 nypa salt / 1 nypa kardemumma

Topping: Torkade fikon, kiwi, granatäpple, blåbär. Jag hade även ett tunt lager med mandelsmör på.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Häll upp i muffinsformar. Grädda i 10-15 min. Servera med valfri topping!

Fri från: Den här rätten är fri från gluten, laktos och socker. Du kan absolut använda ett annat mjöl om du vill ha den nötfri. Hur den blir om du gör den på en äggersättare vågar jag inte svara på då den till större delen av puddingen består av just ägg.

OBS! Rättelse i eBoken!

OBS! Rättelse i eBoken!

Till alla ni underbara som köpt eBoken med julrecept, jag blev just uppmärksammad på ett stavfel. Ett ganska betydande stavfel. Som jag har lusläst dom här recepten och ändå har jag missat att detta, jag ber tusen gånger om ursäkt. Skrattade lite när jag såg hur pass stort fel det var.

Rättelsen 1 gäller kokostopparna, i receptet har jag lyckats skrivit 30 dl sukrin gold, det ska givetvis vara 30 gram! 

Rättelse 2 gäller Ris á la Hanna där det saknas mått på sötningen,  det ska vara 1 1/2 msk sukrin melis.

Till er som köpt boken, maila mig på info@hurbrasomhelst.se om ni vill ha ett nytt exemplar med korrekt mått, kom ihåg att maila mig kvittonr på boken då också.

Till er som inte köpt boken ännu, jag har nu laddat upp ett nytt exemplar med korrekt mått.

Jag hoppas inte att det ska finnas fler stavfel, men om jag stirrat mig blind på fler ställen är jag mer än tacksam för att ni hör av er till mig. Hoppas att boken ska ge er mycket glädje i köket 🙂

Fotograferar du alla bilder själv och vilken kamera använder du?

_MG_8956_1_litenJulbröd, recept hittar du min eBok med Julerecept här_MG_8054_litenHallon-kokos-gröt, recept hittar du här

_MG_2004_liten1 (2)Jordens enklaste & godaste frö-bröd utan gluten, ägg & mjölk recept här

Fotograferar du alla bilder själv och vilken kamera använder du?

Ni är många som funderar över vad jag har för utrustning och redigeringsprogram för min fotografering, samt om alla bilder på bloggen är fotade av mig. Jag älskar att fotografera och har experimenterat mig fram i många år nu. Jag har inget utbildning på papperet men har tack vare ett stort intresse lärt mig mycket på egen hand.

  • Samtliga matfotograferingar på bloggen är tagna av mig.
  • Bilder på mig själv är oftast tagna av mig med stativ / gorillacam, men jag har också en fin sambo, underbar familj och snälla vänner som agerar fotograf då och då.
  • Bilder från träningspass är oftast tagna med min Iphone 4S.
  • Samtliga bilder i min nya eBok – Hur bra som helst – Julrecept är plåtade av mig. Även layouten till boken är skapad av mig och detsamma gäller all layout här på bloggen.
  • Utrustningen jag använder är en Canon EOS 7D kamera samt ett Canon 50 mm f/1.8 objektiv.
  • Jag fotograferar alla bilder i RAW och redigerar i Lightroom & Photoshop.
  • Jag fotograferar alltid i naturligt ljus.

Hoppas att det var ett bra svar på frågan! Det är bara att maila/kommentera om det är något som helst som ni funderar över.