_MG_3150_liten_MG_3142_liten _MG_3145_liten

Recept: saftigt, sött bröd med crunch – fritt från gluten 

Ingredienser 1 bröd

1 dl kokosmjöl
1 dl quinoamjöl
1 dl amaranthmjöl alt. bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 1/2 msk fiberhusk
1 1/2 dl fiberblandning
1 dl blandade frön & nötter
2 tsk bakpulver
1 msk acaipulver
En nypa salt
1 msk agavesirap, alt. annan valfri flytande sötning
3 1/2 dl valfri mjölk
3 ägg

Gör så här: Sätt ugnen på 200 C. Blanda alla torra ingredienser. Ha i mjölk, ägg och agavesirap och blanda till en jämn, tjock smet. Klä i en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Pensla brödets ovansida med vatten och toppa med valfria frön, nötter och gryn. Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Låt svalna innan du serverar det. Förvara gärna i kylskåp.

Fri från: Gluten, raffinerat socker och mjölk.