Dom här rackarna har en otroligt fyllig chokladsmak, är moussiga i konsistensen och har en fräsch underton av lime. Dom är väldigt enkla att göra och passar perfekt att ha som dessert till midsommarhelgen!

Recept: glutenfria choklad-mousse-bakelser

3 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokossocker – mer eller mindre efter behag
2 tsk bakpulver
1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver
7 msk kakao
1 krm salt
130 g smält mörk choklad
4 ägg
0.75 dl rismjölk/mandelmjölk
Rivet limeskal av 1 hel lime
Limejuice av 1/2 lime

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Rör först ihop dom torra ingredienserna, smält chokladen och blanda ner tillsammans med resterande blöta ingredienser. Blanda väl, häll ut i muffinsformar smorda med lite kokosolja eller smör så att dom täcker ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, dom ska vara kladdiga när du tar ut dom, nästan dallriga. Låt stå kyld över natten och servera med jordgubbar och vispad grädde med rivet limeskal, vanilj och valfri mängd sötning.