INGREDIENSER

ger ca 5-6 st pannkakor om ca 10×10 cm

2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk
1/2 krm salt
1/2 krm äkta vaniljpulver
1 krm kardemumma

2 ägg
1/2 dl havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Kokosolja till stekning

HALLONKRÄM

ca 1 dl frysta hallon
en skvätt valfri yoghurt, jag använde havreyoghurt

TOPPING

Hallon
Blåbär
Sesamfrön
Chiafrön

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda chiafrön, mjölk, salt, kardemumma och vanilj i en bunke. Låt stå och dra ca 10 min.
2. Blanda sedan ner övriga ingredienser och låt stå och dra i ytterligare 10 min. Smeten ska vara tjock och lite ”klistrig”.
3. Lägg en klick kokosolja i en stekpanna och hetta upp stekpannan på högsta värme, sänk sedan till medelvärme. Stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.
4. Mixa hallon och yoghurt till en slät glassliknande kräm som du serverar till pannkakorna.

Hoppas det ska smaka!

chiapannkakor_glutenfritt_sockerfritt_2