morotsbrod_glutenfritt_hurbrasomhelst_1 morotsbrod_glutenfritt_hurbrasomhelst_3 morotsbrod_glutenfritt_hurbrasomhelst_2Här kommer receptet på morotsbrödet som utlovat! Så. Himla. Gott. Berätta gärna vad du tycker om du provar det!

INGREDIENSER

2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 krm kanel
1 tsk anis, mortlad – kan uteslutas
En nypa salt
En näve aprikoser, grovhackade
2 ägg
1 1/2 dl valfri mjölk
2 dl fint rivna morötter

TOPPA MED

Sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda därefter ner äggen, mjölken och morötterna och blanda väl.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll smeten i formen. Jämna till ytan. Toppa med sesamfrön.
  4. Grädda i 45-55 min. Låt svalna helt innan servering.
  5. Jag serverade mitt bröd med passionsfrukt och citrontimjan – gott!

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri.