glutenfri_musli_hurbrasomhelst.se_2Precis som utlovat kommer idag receptet på müslin vi hade till frukosten i helgen (klick) när vi var i skärgården. Denna müsli förgyller vilken frukost som helst! Fort som attan går det att göra och innan du är klar har en magisk doft spridit sig i köket och det går inte att ta miste på att det är något härligt hemmagjort på gång. Perfekt att överraska med på morgonen när du vill lyxa till det för dig och dina nära och kära.

INGREDIENSER

3 dl havregryn, alt. t.ex bovete – eller hirsflingor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 msk sesamfrön
1 msk hampafrön
1 handfull grovhackade valnötter
1 tsk kokoslflingor
1/2 msk agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Himalayasalt efter behag
En nypa äkta vaniljpulver

Ca 3 msk kokosolja att steka i

GÖR SÅ HÄR

Hetta upp en stekpanna och ha i kokosolja. Sänk till medelvärme och ha i ingredienserna till müslin. Rosta i pannan medan du rör runt. Håll koll så att den inte bränns. Den är färdig när den fått en fin gyllene yta och det doftar ljuvligt av vanilj och havre.

FRI FRÅN

Glutenfri*, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. Kan enkelt göras nötfri genom att skippa valnötterna.

*Havre i sig är naturligt glutenfritt men behandlas ofta med produkter som innehåller gluten. Om du vet med dig att du inte mår bra av att äta havre kan du t.ex använda bovete – eller hirsflingor. 

FÖRVARING

Förvara i torr och sval miljö en tätt återförsluten glasburk.