veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar5 veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar4 veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar3 veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar2 veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar7 veganskt_mjukt_proteinrikt_brod_med_havssalt_olivolja_timjan_svartpeppar6

Lördagsfrukost! Tunt, mjukt, proteinrikt bröd med timjan, havssalt, svartpeppar och olivolja.

Glutenfritt, mejerifritt, utan ägg, utan nötter och utan raffinerat socker. Framförallt helt fantastiskt gott och enkelt. Brödet i sig är utan ägg samt veganskt men pålägget bestående av stekt ägg är givetvis inte det. Nu ska jag och min syster Evelina (klick) åka iväg till våra föräldrar och hälsa på i solen. Ha en fin lördag vidare!

Ingredienser 1 bröd, min brödform är 32×22 cm.

1 dl quinoamjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl organic protein, eller annat valfritt proteinpulver
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
1 dl valfria frön, jag hade solrosfrön, pumpakärnor och linfrön

2 1/4 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk
2 msk smält kokosolja

TOPPING
Svartpeppar, havssalt, olivolja och färsk timjan

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan och häll ner den tillsammans med mjölken i dom torra ingredienserna. Blanda väl.
3. Klä en brödform (min var 32×22 cm) med bakplåtspapper. Med hjälp av fuktade händer plattar du ut degen till ca 1 1/2 – 2 cm tjockt bröd i formen. Självklart kan du göra det tjockare också, ha då brödet inne lite längre i ugnen.
4. Toppa med nymalen svartpeppar, havssalt, olivolja och färsk timjan.
5. Sätt in i mitten av ugnen, grädda i ca 30-35 min. Låt svalna på galler innan servering.

ISTÄLLET FÖR
Quinoamjölet kan ersättas med bovete – eller teffmjöl. Proteinpulvret kan ersättas med lite mer mjöl, t.ex quinoa, bovete eller teff. Kokosmjölet kan ersättas med kikärtsmjöl.

FÖRVARING & HÅLLBARHET
Förvaras kylt. Håller fint i upp till en vecka i kylskåp.

FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter och utan raffinerat socker.