_MG_7135_liten2

Ni är många som efterfrågat ett inlägg om hur mina mornar ser ut rent mat och dryckesmässigt, vilket jag tänkte dela med mig av till er nu. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Jag önskar att jag var det, men sena kvällar har bara alltid vägt tyngre än tidiga mornar. Därför behöver jag oftast väcka mig själv till liv ganska rejält det första jag gör när jag kliver upp för att överhuvudtaget hänga med. Mina morgonrutiner varierar, men så här har dom sett ut ett tag nu.

_MG_7167_liten2

1. Det första jag gör är att svepa ett glas ljummet citronvatten. Jag har ungefär 3/4 kallt vatten och 1/4 hett vatten som jag kokat upp. Jag gillar inte att dricka kallt det första jag gör, känns också som att kroppen är mer mottaglig för ljumma och varma vätskor på morgonen. Jag brukar tänka så här, det går inte att rensa rör med iskallt vatten, så varför försöka rensa kroppen med det?

P.S Helt ärligt så är citronskivorna i glaset enbart med på bild för att det ska vara lätt att förstå att det just är citronvatten, det ser lite finare ut än en grumlig vätska bara. Jag har alltså inte hela skivor i vanligtvis utan endast saften. D.S

_MG_7163_liten

2. Sedan blandar jag ihop en näringsrik och utrensande grön drink, vad jag har i varierar men just nu innehåller den chlorella, vetegräs, färsk riven ingefära, en skvätt äppeljuice och en skvätt hett vatten som jag kokat upp. Jag älskar den här kombinationen, ingefäran river till så härligt i halsen och jag piggnar verkligen till omedelbart. Andra gånger kan det vara nässelpulver & spirulina, t.ex. Jag brukar ta någon tsk av varje, men det är väldigt individuellt vad kroppen behöver och är van vid, prova dig fram till en dosering som passar dig.

_MG_7148_liten

3. Sist men inte minst är det ett värmande örtte som gäller, det brukar jag dricka under första timmen på jobbet. Vilket örtte jag dricker varierar, det är ofta ett kryddigt och detoxande te, mest för att jag gillar dom smakerna, men också för dess välgörande effekt.

Jag äter alltså inte frukost på morgonen utan fastar till ungefär kl 10. Det är vad som passar mig bäst just nu, helt enkelt.