Semmelwraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg
Alltså dessa semmelwraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg blev verkligen så långt över förväntan goda att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Lova mig att om det är något ni bakar den här veckan så är det dessa semmelwraps, ok?! Wow, jag är fortfarande överlycklig över resultatet.
Ingredienser 4 wraps
2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk kokossocker, alt. sukrin gold eller annan valfri motsvarande torr sötning
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
0.75 tsk kardemumma
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk, jag använde havremjölk
Valfri vispad grädde att toppa med
Ingredienser mandelmassa
1 dl grovmalt mandelmjöl
3 msk valfri mjölk, jag använde havremjölk
1/2-1 msk agave sirap alt. yacon sirap eller sukrin melis eller annan valfri sötning, mer eller mindre efter behag
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om tills du har en geléaktig massa.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Se bild överst i blogginlägget för riktlinje av konsistens. Låt degen svälla 3-4 minuter.
6. Dela degen i 4 lika stora delar.
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Kavla degen tunt, ca 2-3 mm tjock.
8. Grädda i 5-7 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Låt svalna innan servering.
9. Bred på mandelmassa och spritsa på valfri grädde, vik ihop, servera och njut!
Fri från: Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri (om du väljer mejerifri grädde), utan ägg.
Förvaring och hållbarhet: Godast färska men går absolut bra att spara i kylskåpet några dagar. Värm på för nybakad känsla.