Mjuka, krämiga chokladbitar
Recept: hemmagjort chokladgodis
Det här är ett riktigt hett tips på gott godis som verkligen smälter i munnen. Väldigt enkla att göra!
Ingredienser
2 dl kokosolja
Kokossocker*, eller annan valfri sötning
1 dl kokosmjölk
1 nypa vaniljpulver
50 g choklad, finhackad
Topping
Rostade pumpakärnor
Granatäpple
Flingsalt
Pepparkakssmulor, eller andra kaksmulor
*Jag använde 1 1/2 msk kokossocker, men du kan eventuellt behöva öka eller minska mängden sötning beroende på hur söt din choklad är, smaka alltså av smeten innan du låter den stelna. Jag använde en rå 80% choklad.
Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad. Under tiden låter du övriga ingredienser smälta ihop på svag värme i en kastrull. När chokladen smält rör du ner den med dom andra ingredienserna. Häll upp smeten i en form, jag använde en 1 liters brödform med bakplåtspapper i. Sedan toppar du med valfri topping, ställer in i kylskåpet tills den svalnat och stelnat.
Fri från: Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, äggfri, nötfri.
Förvaring: Kylskåp eller frys.
Hållbarhet: Om du fryser den håller den sig fin tills du vill äta den, i kylskåp kan jag tänka mig att den håller sig fräsch i upp till en vecka. Lukta och smaka!