Glutenfria chokladmuffins med chiafrön
Serverade dom här godingarna med lite hasselnötssmör, hallon och mynta.
Receptet ger 4-5 muffins
2 msk kokosmjöl
1 msk kikärstsmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
2 msk sukrin gold eller kokossocker
1 msk chiafrön
1/2 tsk fiberhusk
1/2 dl grovt hackad mörk choklad
3/4 questbar cookie dough, hackad
1 ägg
1 1/2 dl valfri mjölk, jag använde mandelmjölk
Gör så här: Sätt ugnen på 200C. Blanda alla torra ingredienser inklusive chokladen och questbaren. Ha därefter i ägg och mjölk och rör om till en jämn smet. Låt stå och dra i 15-20 minuter. Klicka i smeten i muffinsformar smorda med kokosolja. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Fri från: Gluten, raffinerat socker, nötter.
Tips: Du kan också utesluta äggen och använda 1 msk extra med chiafrön, addera då 3 msk extra vätska. Det går självklart bra att använda vilken proteinbar/bar som helst efter tycke och smak.