Snickersbitar

Dessa snickersbitar är enklare än enklast att göra! Det märks även på er läsare då flera av er senaste tiden har gjort dom här snickersbitarna som jag postat recept på tidigare. Ju fler bilder som poppat upp på bloggar och instagram, desto mer sugen blev jag själv. Slängde ihop ett gäng och kan ju inte påstå att jag ångrade mig över mitt beslut. Dom är så vansinnigt enkla att göra och smakar som himmelriket. Väldigt goda att servera med syrliga bär till. Det är även smarrigt att röra ner lite grovhackade nötter i smeten för att få lite crunch. Bovete eller quinoapuffar är också en höjdare att ha i. Personligen gillar jag dom allra bäst när dom är så här släta och fina och bara smälter i munnen. Prova själv!

CHOKLADLAGRET

6 msk kokosolja
0.75 dl (5-6 msk) kakao
6 msk honung, agave eller lönnsirap
4 msk jordnötssmör, eller annat valfritt nötsmör

JORDNÖTSSLAGRET

3 msk jordnötssmör
1 msk , agave eller lönnsirap
1 msk kokosolja

GÖR SÅ HÄR:

Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme, alternativt över ett vattenbad. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet, fortfarande på låg värme. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp eller frys i 1-2 timmar eller tills den stelnat.
När kakan stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop jordnötslagret och häller det över kakan, strössla eventuellt lite flingsalt ovanpå och låt stelna ytterligare en stund i kylskåp eller frys.
Skär upp i bitar, ät och njut! Förvaras kylt.

FRI FRÅN

Den här rätten är fri från gluten, raffinerat socker, mjölk och ägg. Mandelsmör eller hasselnötssmör är också otroligt gott att använda. Solroskärnesmör eller hampasmör funkar finfint om du vill göra den nötfri.