_MG_0538_liten_MG_0525_litne

Recept: gör egen aprikosmarmelad

Ord kan inte beskriva hur gott det här är. Och framförallt hur barnsligt enkelt det är. Varsågoda, jordens godaste och enklaste aprikosmarmelad! Jag åt den på nygräddade scones, men vilket annat bröd som helst passar säkerligen lika bra.

Ingredienser 1 burk:

  • 2 dl torkade aprikoser, blötlagda i minst 6 timmar
  • 1 dl filéad apelsin
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm äkta vaniljpulver

Gör så här: Blötlägg aprikoserna genom att lägga dom i en burk och fyll på med vatten så att det täcker dom. Ställ i kylskåpet i minst 6 timmar alt. över natten. Häll av blötläggningsvattnet*. Mixa sedan i hushållsmaskin eller med stavmixer med resterande ingredienser till en fin jämn marmelad. Häll upp i en glasburk med lock och förvara kylt. Jag tycker nästan den blir ännu godare efter en natt i kylskåpet, då kommer citronsmakerna fram så fint. Himlen!

*Spara gärna blötläggningsvattnet, det är sött och gott att baka med, ha i smoothies, såser etc.