_MG_0340_LITENVanilj från Madagaskar

Från Madagaskar, hallå! Hur läckert är inte det? Fick dom som en tidig julklapp av min fina vän Helena idag när vi lunchade indiskt. Hon fick mandel-kolor av mig. Vanilstängerna var så färska att det luktade vanilj lång väg genom plasten. Helt mjuka och underbara. Funderar vad jag ska göra, vill använda varje millimeter. Har just nu den ena stången kokande i en kastrull med mera kolor-to-be. Ska smaksätta den hälften med choklad och hälften ska jag strössla havssalt på. Tips på ett gott vaniljrecept till den andra? Jag använder ju i princip vanilj i allt, men gärna ett där den verkligen blir använd hel och hållen, både fröna och stången.

Och herregud vad ni har gett mig helt fantastiska Göteborgs-tips! Vill göra allt som ni har skrivit, får bli fler turer dit märker jag, det blir svårt att hinna allt på två dagar.