Det här läppglanset är sådär perfekt pigmenterat för att passa mig till vardags. Ger en otroligt fin glans. Känns inte kladdigt alls utan är väldigt mjukgörande och härligt att ha på läpparna. Passar även fint att dutta lite på kinderna som rouge! Jag skulle beskriva färgen som varm gammelrosa. Fantastisk, ny favorit!
Mitt bästa glassrecept! Jag vet, det är stora ord. Men jordnöt och choklad är verkligen en storfavorit och det här receptet blev över alla mina förväntningar. Helt enkelt bäst hittills! Så krämigt, smakrikt och alldeles underbart. Serverat med kokoskaffe (kaffe med kokosolja), dessutom. Ja ni hör ju själva att det är en höjdarkombo. Det går såklart lika bra att göra som glasskulor istället för glasspinnar om du hellre vill det. Innehållet i dom här glassarna gör dessutom att dom kan klassas som rena rama supermaten. Och apropå supermat! Leila Lindholm har premiär för sitt nya program ”Leilas supermat” i Sjuan 1a september kl 21.30! Himla roligt och spännande tycker jag. Mer om det längre ner.
DEN BÄSTA JORDNÖT – OCH CHOKLADGLASSEN
4 dl fet kokossmjölk, bara mjölken inte vattnet
2 rejält rågade msk jordnötssmör, creamy eller crunchy spelar ingen roll
1 msk kokosolja, smält på låg värme
2 msk honung alt. annan valfri flytande sötning
2 msk rå kakao, vanlig kakao går också bra
En (ganska stor) nypa havssalt
Eventuellt lite rivet citronskal, ger en spännande touch men det är lika gott utan
SUPERSTRÖSSEL
Kokos
Bipollen
Pistagenötter
Hallon
Smält mörk choklad
KOKOSKAFFE
En kopp svart kaffe
1 tsk kokosolja, jag tycker ürtekrams är godast i kaffet, men cocosa är också god
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser till glassen i en mixer eller med en stavmixer.
2. Häll upp smeten i glassformar (jag använder dom här i rostfritt stål). Lämna ca 1-2 cm upp till kanten, glasspinnen tar lite plats + att glassen kan expandera något när den blir fryst.
3. Ställ in formarna i frysen i några timmar tills glassen blivit genomfrusen. När du vill äta glassen spolar du lite varmt vatten på glassformen och lossar den sedan försiktigt genom att dra i glasspinnen.
4. Toppa eventuellt med smält choklad och superströssel. Den är dock lika god utan!
5. Drick gärna en kopp kokoskaffe till, det förhöjer hela smakupplevelsen. Mixa (jag använder stavmixer) helt enkelt en kopp svart kaffe med 1 tsk kokosolja – woila!
Apropå favoritbröd! Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Jag kan verkligen förstå varför. Kokos – och bovetemjöl är en riktigt smarrig kombo i bröd och det här är verkligen så lättlagat det kan bli. Swisha ihop alla ingredienser i en bunke, ner i en brödform, skjuts in i ugnen, vänta 35-40 min – färdigt!
1. Sätt ugnen på 200C.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum.
4. Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en brödform med ett bakplåtspapper i.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre.
6. Låt svalna på galler innan du skär upp och serverar. Jag hade avokado, olivolja, lite citron, basilika och himalayasalt på mina mackor.
FRI FRÅN
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter.
Jag heter Hanna och bor i Sverige. Jag tror på att varje individ behöver hitta sitt eget välmående, vad som är det rätta bränslet för kropp och själ är väldigt individuellt. På bloggen får du ta del av vad jag tycker är hur bra som helst – som till exempel att ge min kropp härlig energi i form av bra mat och fysisk aktivitet, vara ute i naturen, att fylla hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och vara kreativ.
Hoppas du ska trivas här och hitta massor med inspiration!
Hösten 2014 släppte jag min första kokbok, Friendly Food.
KONTAKT
info@hurbrasomhelst.se
SAMARBETEN
Vill du samarbeta med mig, marknadsföra ditt företag på bloggen eller bara prata business generellt? Vad kul! Kontakta mig på info@hurbrasomhelst.se
Hi!
My name is Hanna and I live in Sweden. On my blog I share what I think is the best for me. Such as giving my body beautiful energy in the form of good food and physical activity, being a lot outdoors, fill my brain with beautiful thoughts, laugh a lot and be creative. Select language in the footer at the bottom of the page.
I boken finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Välkommen att ta steget till en piggare, friskare och starkare version av dig själv!
”Det här är inte en bok med ja- och nejmat. Du behöver själv hitta den mat du gillar och mår bra av och mina recept kan inspirera och hjälpa dig att finna vägen dit. Fyll hjärnan med sköna tankar, skratta mycket och tillåt dig att vara kreativ – även i köket!” / Hanna